DE BOEZEM VAN TREEZE.

In het vorig verhaal heb je kennis gemaakt met Loncke en zijn moeder Treeze. Je hebt ook vernomen dat Treeze een enorme boezem had. Wel, ik herinner mij plotseling een andere gebeurtenis.

Meer dan een halve eeuw geleden, in de veertiger jaren, beschikten alleen de heel rijke mensen over een badkamer. De werkmensen namen een "bad" éénmaal per week. Dit werd over het algemeen de zaterdagnamiddag gedaan, natuurlijk in de keuken waar een grote zinken bassin in het middden van de vloer werd gezet met het op de stoof verwarmde water. Men ging dan in het midden van het bassin staan of zitten. Eerst goed inzepen met bruine zeep en daarna met een emmer koud water afspoelen.

Treeze woonde boven een garage en men kon de keuken bereiken langs een houten krakende trap. Iedere zaterdagnamiddag was het daar ook wasbeurt. We wisten dit want zij liet de store naar beneden en stak het licht aan. Al wat we konden zien was de schaduw van haar hoofd en de enorme borsten. We zouden graag eens Treeze in haar "bloten" in het bassin zien staan, maar de deur was op slot en we moesten ons tevreden stellen met het chinees schaduwspel op de store.

Tot op een zekere dag een van de makkers kwam vertellen dat de deur, boven de trap, op een kiertje stond en men Treeze zag staan in haar bad. We slopen behoudzaam de trap op naar de openstaande deur. Ik was de eerste. Ik zag een rood hoofd boven een grote kletsnatte klomp wit vlees. Treeze was duchtig bezig haar borsten in te zepen en hijgde van de krachtinspanning.

Een ganse naakte vrouw in levende lijve had ik nog nooit gezien, laat staan de grootste tetten van 't land. Zo'n een schouwspel !

Mooi was anders, maar het loonde wel de moeite om dit mee te maken. Mijn makkertjes stonden te trekken en te duwen om ook maar iets te zien en plotseling kreeg ik een stoot in de rug. Ik vloog pardoes de keuken binnen in het bassin

De bende rende de trap af. Treeze was even uit haar lood geslagen maar greep mij vast en duwde mijn gezicht tussen haar tieten.

"Hier ze, hebt ge ze nu gezien, smeirig joenk ?

Vol bruine zeep en schuim tuimelde ik kletsnat de trap af. Onder het honend gelach van de makkers droogde ik mijn gezicht af en spuwde meermalen op de grond om de vieze zeepsmaak uit mijn mond te verwijderen. Mijn natte kleren bezorgden mij, bij mijn thuiskomst, ook nog een paar kletsen rond de oren.

Toen ik, op een avond, zat te luisteren naar mijn vader en een paar van zijn vrienden hoorde ik plotseling iemand zeggen :

- "Als ge wilt weten hoe je lief er uitziet over 20 jaar, moet ge naar haar moeder kijken".

Ik was toen verliefd op een elfjarig meisje : Odette. Zij was blond en tenger en ik vroeg mij angstvallig af of zij ook zulke enorme tieten zou krijgen. 's Anderendaags zag ik haar met haar moeder. Oef, die was slank en had normale borsten.

Dit was echter maar een "kalverliefde" want eens de oorlog voorbij, verliet ik Bevegem en heb Odette nooit meer terug gezien.

De enorme memmen van Treeze hebben mij echter menig natte droom bezorgd !

ANDERE VERHALEN.