HET ZESDE ZINTUIG


"HET ZESDE ZINTUIG" op VTM had een kijkdichtheid van bijna een miljoen mensen. Hetgeen voldoende bewijst dat er enorm veel mensen geloven dat paranormale begaafdheid bestaat en , indien nodig, bereid zijn veel geld te betalen om bvb met dierbare overledenen in contact te komen.

Dat deze mensen niet begrijpen, of willen begrijpen, dat dit gewoon bedrog is, gaat mijn petje te boven. Om te spreken of zelfs te denken zijn er hersenen nodig, materie dus, en als die materie dood is en dus in de meeste gevallen verdwenen, na enkele jaren, kan er geen sprake meer zijn van contact.

Trouwens heeft Douglas de Coninck van De Morgen in een artikel daarover heel duidelijk laten verstaan dat de gehele uitzending vol met trucages zou zitten !

De charlatans van de glazen bol hebben nieuwe media ontdekt om hun gebakken lucht te verkopen aan wanhopige mensen die op zoek zijn naar een beetje geluk : de "Astro-TV", betaallijnen langs GSM, Internet en TV stations.

Sinds vele jaren verkoopt de waarzegster Marie Duval (Carolina Maria Gambia)haar astrologische voorspellingen aan lichtgelovige of wanhopige mensen !

Jan van Langendonck van Radio 1 heeft haar gestrikt in Parijs en er meerdere uitzendingen aan gewijd in "Peeters en Pichal" en in "Koppen".

Zij staat aan het hoofd van verschillende firma's zoals : "Priority Mail" in Engeland, "Prolight concepts" in Nederland, en heeft connecties met "Astroforce", "Health Tips" Ltd in Hong Kong of "Savia Mail" in Spanje.

Het is onbegrijpelijk dat week- en advertentiebladen meespelen en haar pagina grote advertenties publiceren. Maar ja, dat brengt heel veel geld op !

Maar het is nog onwaarschijnlijker dat zoveel mensen zich door haar laten beetnemen en honderden euro's betalen voor gebakken lucht.

Er is terug een nieuwe "helderziende" opgedoken : Marcos Von Ring die "gratische" raadgevingen geeft betreffende je toekomst :

Een Nederlandse undercoverjournaliste "Ramona" heeft zich als medium en tarotspecialiste uitgegeven en kon zonder enige screening meteen aan de slag op een astrowebsite. Zij verwondert er zich over dat er geen enkele manier is om te achterhalen of je met fraudeurs werkt of met echte "helderzienden".

Dit is toch normaal aangezien het ALLEMAAL fraudeurs zijn is er geen enkele scheidingslijn tussen de "goeie" en de "slechte" en moeten de regeringen deze morele uitbuiterij aan banden leggen !

In Nederland zijn er reeds wetsvoorstellen ingediend om dit alles in te tomen. Ook in Belgiƫ schijnt men wakker te schieten.

Jomanda, een Nederlandse kwakzalver staat terecht voor de dood van Sylvia Millecam. Zij beweerde haar van kanker te kunnen genezen met zout, magneetvelden en gebed.

Als je er meer wil over weten surf dan naar : http://www.skepdic.com/ !

Hetzelfde gebeurt met de "Astrologen" : deze verkopen ook gebakken lucht.

Sinds kort stopt De Nederlandse RTL met de verschillende "Astro" spelletjes op haar zenders nadat is gebleken dat er bij de personeelsaanwerving van de spirituele consulenten niet naar ervaring gekeken werd. Andere oneerlijke praktijken kwamen aan het daglicht.

IS ASTROLOGIE WAARHEID OF LEUGEN ?
Lees daar alles over in : "
ASTRONONSENS".